Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 412


Ministrul apărării va deschide anul de învățământ la liceul militar din Breaza


Luni, 12 septembrie a.c., ora 9.00, ministrul apărării naționale, Teodor Atanasiu, va fi prezent la deschiderea noului an de învățământ și la ceremonia de predare-primire a comenzii Colegiului Militar Liceal “Dimitrie Cantemir”, din Breaza, județul Prahova.

În acest an, 433 de elevi vor urma cursurile acestei instituții militare de învățământ.

Înființat, în 1912, la Mănăstirea Dealu, liceul militar a fost apoi transferat succesiv, pentru a răspunde vitregiilor vremurilor, la Iași, Dorohoi, Târgoviște, Predeal și Roman. Din anul 1954 a cunoscut, la Breaza, cea mai lungă și mai stabilă perioadă a existenței sale, continuându-și și astăzi afirmarea în peisajul învățământului militar și liceal din țara noastră.

Aproximativ 13.000 de tineri absolvenți au părăsit băncile liceului, purtând cu ei, pe parcursul carierei militare sau în activitatea desfășurată în viața civilă, “spiritul cantemirist”.

Jurnaliștii interesați de activitate vor putea face deplasarea cu un mijloc de transport pus la dispoziție de M.Ap.N., care va pleca luni, la ora 6.20, de la sediul instituției (Punctul de Control nr.3, lângă Hotelul Marriott).
Confirmarea participării se va face până vineri, 9 septembrie, ora 18.00, la Biroul de Presă al M.Ap.N., tel/fax: 319.60.22.


Biroul de Presă al M.Ap.N.Biroul de Presa al M.Ap.N.