Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 416


Ministrul Atanasiu participă la Reuniunea Informală NATO de la Berlin


Ministrul Teodor Atanasiu va conduce delegația Ministerului Apărării Naționale care va participa, în zilele de 13 și 14 septembrie, la Reuniunea Informală a Miniștrilor Apărării din statele membre NATO, ce va avea loc la Berlin.

Transformarea Alianței în vederea îmbunătățirii capacității de răspuns la noile riscuri și amenințări la adresa securității euroatlantice, articularea unei viziuni comune asupra profilului politico-militar al NATO în viitor, sunt principalele subiecte pe care le vor discuta cei 26 de miniștri ai apărării. De asemenea, vor fi analizate aspecte ale participării NATO la operațiile militare în desfășurare în Balcani, Afganistan și Irak, modalitățile de consolidare a rolului Alianței în aceste regiuni, precum și contribuția NATO la lupta împotriva terorismului.

Un alt punct al agendei reuniunii de la Berlin va fi Consiliul NATO-Rusia, la nivel de miniștri ai apărării, prilej cu care vor fi evaluate progresele înregistrate în domeniul apărării și combaterii terorismului.

Reuniunile informale ale miniștrilor apărării din statele membre NATO sunt bianuale.
Informații actualizate privind desfășurarea lucrărilor reuniunii pot fi accesate pe site-ul NATO, www.nato.int.

Biroul de Presa al M.Ap.N.