Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 417


Generalul Roberto Ranucci în vizită la “Scorpionii Negri”


Militarii Batalionului 20 Infanterie “Scorpionii Negri”, care îndeplinesc misiuni în cadrul operației „Antica Babilonia", au fost vizitați în tabăra Mittica, la sfârșitul acestei săptămâni, de o delegație condusă de generalul de brigadă Roberto Ranucci, comandantul Brigăzii italiene “Ariete”.

Batalionul românesc este prima unitate din subordinea brigăzii în care Ranucci a efectuat o vizită de informare.
Generalul italian, care a preluat în urmă cu câteva zile comanda Forței Operaționale Întrunite (ITJTF), cunoaște foarte bine condițiile în care se desfășoară misiunea din Irak, el fiind prezent în teatrul de operații și în urmă cu un an de zile, în calitate de locțiitor al aceleiași Brigăzi „Ariete”.

În cadrul briefingului organizat de „Scorpionii negri”, comandantul batalionului craiovean, locotenent-colonelul Nicolae Ioan, a prezentat capabilitățile detașamentului pe care îl comandă și misiunile executate până în prezent de militarii români. Au fost, de asemenea, discutate riscurile și amenințările din zona de responsabilitate, precum și unele modalități de îmbunătățire a condițiilor de desfășurare a misiunilor.

Generalul Ranucci a fost informat cu privire la programul de pregătire executat în țară de militarii Batalionul 20 Infanterie. El și-a exprimat convingerea că „Scorpionii Negri”, chiar dacă sunt la prima misiune într-un teatru de operații, își vor face pe deplin datoria, sperând într-o excelentă colaborare cu militarii italieni. „Am avut o experiență extraordinară în timpul misiunii desfășurate anul trecut în Irak, când am putut pune la încercare, în teren, abilitățile, entuziasmul și înaltul profesionalism al militarilor români. Sunt sigur că și de această dată va fi la fel de bine ”, a declarat Ranucci.

La final, oaspeții italieni însoțiți de personalul din conducerea statului major al batalionului s-au aflat alături de militarii români de la subunități, au vizitat parcul cu tehnică militară, infirmeria și capela militară din incinta taberei.
Biroul de Presa al M.Ap.N.