Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent Sorin Sava

 


Comunicat nr. 126


COMUNICAT


Domnul Ovidiu Dranga, presedintele SEDM-CC si PMSC, va participa la

REUNIUNEA ANUALA A ADJUNCTILOR SEFILOR DE STATE MAJORE DIN TARILE MEMBRE SEDM DE LA ROMA


In zilele de 14 si 15 mai a.c., domnul Ovidiu Dranga, presedintele Comitetului de Coordonare al Procesului Reuniunilor Ministrilor Apararii din Europa de Sud Est (SEDM-CC) si al Comitetului Director Politico-Militar al Fortei Multinationale de Pace din Sud-Estul Europei (PMSC/MPFSEE), va participa, la Roma, la Reuniunea Adjunctilor Sefilor de State Majore din Sud-Estul Europei.

La reuniune vor fi prezenti adjuncti ai sefilor de state majore din tarile membre ale SEDM: Albania, Bulgaria, Croatia, Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei (FYROM), Grecia, Italia, Romania, Slovenia, S.U.A. si Turcia. SEDM reprezinta procesul de consultari stabilite la nivelul conducerilor ministerelor apararii nationale, in vederea intensificarii cooperarii regionale pentru securitate si stabilitate in Sud-Estul Europei.

Domnul Ovidiu Dranga va prezenta adjunctilor sefilor de State Majore din Sud-Estul Europei principalele activitati desfasurate in cadrul SEDM de la precedenta reuniune in acelasi format, stadiul actual al proiectelor SEDM referitoare la Reteaua de Simulare din Sud-Estul Europei (SEESIM), Reteaua de Conectare prin Satelit a Spitalelor Militare (SIMIHO), "Sprijinul Ministerelor Apararii / Fortelor Armate pentru Contraproliferarea Armelor de Nimicire in Masa, Securitatea Granitelor si Contraterorism" (CBSC), precum si la Grupul de Lucru privind cooperarea in domeniul Industriei de Aparare, Cercetarii si Tehnologiei.

De asemenea, presedintele SEDM-CC si PMSC va informa participantii la reuniune asupra cooperarii SEDM cu Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord si cu Uniunea Europeana, in special cu privire la progresul realizat in procesul de pregatire pentru participarea Brigazii Multinationale de Pace din Sud-Estul Europei (SEEBRIG) la o misiune de sprijin al pacii sub mandat ONU.Dep. Integrare Euroatlantica
si Politica de Aparare