Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.cdor. Marian GAVRILĂ

 


Comunicat nr. 437


EXERCIȚIU NAVAL BILATERAL ROMÂNO-BULGAR


În perioada 25–29 septembrie a.c., dragoarele maritime “Lt. Dimitrie NICOLESCU” și “Lt. Lupu DINESCU” vor reprezenta Forțele Navale Române la exercițiul bilateral LIVEX–05, organizat de Bulgaria în apele teritoriale de la Marea Neagră și în portul Varna.

Navele vor efectua manevre tactice, vor executa trageri reale cu armamentul antiaerian de la bord și vor participa la exerciții de dragaj, de comunicații, de căutare și salvare pe mare, de reaprovizionare pe mare și transfer de materiale și de transmisii de date. De asemenea, pe timpul staționării la cheu, echipajele navelor vor participa la o serie de ateliere de lucru și exerciții complexe de comunicații.

Exercițiul are ca scop creșterea gradului de interoperabilitate între forțele navale și îmbunătățirea relațiilor între flotele aparținând celor două state.

*******************************

Cele două dragoare maritime au la bord câte 69 militari și sunt comandate de locotenentul comandor Mihai Panait, respectiv locotenentul comandor Emanuel Paraschiv. Caracteristicile tehnico-tactice ale navelor sunt următoarele: lungime – 60,8 m, lățime – 9,5 m, pescaj – 3,18 m, deplasament – 800 tdw, viteză maximă – 17 Nd.
Statul Major al Fortelor Navale