Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 128


COMUNICAT


Miercuri, 14 mai a.c., in prezenta ministrului apararii nationale, domnul Ioan Mircea Pascu, a avut loc analiza activitatii Departamentului pentru Armamente in anul de instructie 1 martie 2002 – 28 februarie 2003.

Ansamblul activitatilor departamentului a vizat, in principal, managementul programelor majore de achizitii, coordonarea activitatii de cercetare-dezvoltare in domeniul militar, avizarea importurilor si exporturilor de produse speciale, coordonarea invatamantului militar tehnic, a Regiei Autonome “Romavia” si a Companiei Nationale “Romtehnica”.

In anul 2002, programele de achizitii au inclus, intre altele, statii de radiolocatie pentru inaltimi mici si medii, sisteme de recunoastere amic-inamic in cod national, precum si modernizari ale avionului MiG-21, avionului IAR-99 SOIM, elicopterului IAR 330, tancului TR 85 M1, masinii de lupta pentru infanterie MLI-84, a lansatorului de rachete nedirijate calibru 122 mm etc. A fost finalizata, de asemenea, modernizarea navei scoala “Mircea” si a fost demarat programul de inzestrare cu nave de lupta din clasa fregate.

Intre obiectivele perioadei urmatoare se afla realizarea unui sistem informatic integrat pentru managementul procesului de achizitii, reorganizarea invatamantului militar tehnic si continuarea atragerii agentilor economici din industria de aparare in realizarea programelor de modernizare a inzestrarii armatei. De asemenea, vor fi sprijinite actiunile Ministerului Industriei si Resurselor pentru promovarea exportului de tehnica militara si vor fi monitorizate acordurile de compensare (offset) aferente contractelor externe in derulare.

Ministrul apararii nationale a evidentiat contributia Departamentului pentru Armamente in realizarea functiunilor institutiei militare. Totodata, domnul Pascu a precizat ca sfera cercetarii-dezvoltarii trebuie sa joace un rol mai dinamic in scopul ridicarii nivelului tehnic si tehnologic al inzestrarii armatei.Biroul de presa al MApN