Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Nelu Bîrlă

 


Comunicat nr. 472


COMUNICAT


Cu ocazia ședinței comune a reprezentanților guvernelor României și Ungariei, care va avea loc la București pe 20 și 21 octombrie a.c., miniștrii de externe ai celor două țări vor parafa Acordul Tehnic între Ministerul Apărării Naționale din România și Ministerul Apărării din Republica Ungară privind asigurarea transportului aerian pentru forțele armate ungare în teatrele de operații.

Semnarea documentului a fost propusă de partea ungară pe parcursul vizitei pe care secretarul de stat și șef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare, Ion Mircea Plângu, a desfășurat-o, în zilele de 10 și 11 octombrie a.c., în Ungaria, la invitația omologului său, Bali József.

Întâlnirea celor doi demnitari a prilejuit discuții extinse referitoare la Politica Europeană de Securitate și Apărare, aderarea României la Uniunea Europeană și modalitățile de dinamizare a cooperării militare bilaterale.

Secretarul de stat Plângu a mai avut întâlniri cu rectorul Universității Naționale de Apărare „Zrinyi Miklos”, general maior prof. dr. Szabó Miklós, și cu directorul Centrului pentru Cercetări Strategice, dr. Tálas Péter.Dep. Integrare Euroatlantica
si Politica de Aparare