Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 481


MANIFESTĂRI DE ZIUA ARMATEI ROMÂNIEI


Cu prilejul Zilei Armatei României - 25 Octombrie - Ministerul Apărării Naționale desfășoară, în întreaga țară, o serie de activități dedicate evenimentului, astfel:


• Editura Militară va deschide oficial miercuri, 19 octombrie, ora 13.00, la Galeriile de Artă ale Cercului Militar Național, salonul de carte „Polemos”, care reunește edituri și publicații românești de prestigiu.

• Muzeul Militar Național va găzdui, între 19 și 23 octombrie, o expoziție de carte, iar de Ziua Armatei României publicul va putea vizita gratuit instituția.


• În data de 22 octombrie, începând cu ora 11.00, la Ansamblul Monumental din Carei, județul Satu-Mare, se va desfășura un ceremonial militar, religios și de depunere de coroane de flori.

• Pe 23 octombrie, între orele 11.00 și 15.00, publicul poate vizita palatul Cercului Militar Național cu prilejul Zilei porților deschise.


• Statele majore ale categoriilor de forțe ale armatei, comandamentele, marile unități și unitățile militare de pe întreg teritoriul țării vor desfășura, în perioada 22-25 octombrie, ceremoniale militare la monumente ale eroilor, adunări festive în cadrul cărora se va da citire ordinului ministrului apărării naționale. De asemenea, vor avea loc activități cultural-artistice, simpozioane, întâlniri cu veteranii de război, expoziții, gale de filme și spectacole. Pe 24 și 25 octombrie, la bordul navelor militare maritime și fluviale va fi arborat Marele Pavoaz.

• În țările în care România are acreditați atașați ai apărării se vor organiza expoziții de carte, de publicații și fotografii cu tematică militară, precum și ceremoniale de depuneri de coroane și jerbe de flori la cimitire și monumente ale ostașilor români.

• Militarii din teatrele de operații vor sărbători Ziua Armatei prin organizarea unor ceremoniale militare și a unor activități culturale și sportive la care vor fi invitați și partenerii din coalițiile multinaționale.
Biroul de Presa al M.Ap.N.