Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 483


2006-an de tranzitie in perspectiva profesionalizarii complete a armatei


La sediul Ministerului Apărării Naționale a avut loc astăzi ședința Comisiei pentru apărare, ordine publică și securitate națională a Senatului României, în prezența ministrului Teodor Atanasiu, a secretarilor de stat și a locțiitorului șefului Statului Major General, a altor factori de conducere din minister.

Dezbaterile au vizat, în principal, implicațiile renunțării, de la 1 ianuarie 2007, la serviciul militar obligatoriu, stadiul adoptării legii de organizare a M.Ap.N., alte proiecte legislative importante, priorități ale ministerului aflate în atenție în perioada următoare, precum și unele aspecte ale proiectului bugetului M.Ap.N. pentru anul 2006.

Atanasiu a spus că la nivelul Ministerului Apărării Naționale se studiază posibilitatea ca tinerii care vor fi încorporați pe parcursul anului 2006, an de tranziție către serviciul militar bazat pe voluntariat, să aibă posibilitatea de a opta pentru a deveni militari profesioniști, după parcurgerea unei perioade de instruire de patru luni de zile. Ministrul a menționat, de asemenea, că este necesar ca, în perspectiva renunțării la serviciul militar obligatoriu, să se acorde atenția cuvenită măsurilor de creștere a atractivității profesiei militare pe piața muncii. În acest sens, un rol deosebit îl va avea adoptarea legii privind statutul soldaților și gradaților profesioniști, respectiv celei referitoare la pregătirea populației pentru apărare.Biroul de Presa al M.Ap.N.