Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 487


Economia văzută din bancă


Luni, 24 octombrie a.c., la Colegiul Militar Liceal „Ștefan cel Mare”, din Câmpulung Moldovenesc, va avea loc lansarea lucrării „Economie. Aprofundări, grafice, scheme, probleme”, scrisă de eleva Ana Maria Pântea. Publicată cu sprijinul Statului Major al Forțelor Terestre, cartea abordează și tratează probleme și noțiuni teoretice de economie.

Lucrarea s-a născut din dorința autoarei de a rezolva o serie de „dificultăți” pe care le-a întâmpinat în pregătirea sa pentru olimpiada de economie. Cartea este organizată în patru module. Primul dintre ele propune o interpretare schematică sau grafică a fenomenelor economice, iar următoarele conțin aplicații însoțite de soluții, ce vizează aprofundarea noțiunilor teoretice.

Prin această lucrare, Ana Maria Pântea vine în sprijinul pregătirii elevilor la economie și al celor care optează pentru această disciplină la examenul de bacalaureat și la concursurile de admitere în învățământul universitar.
La activitatea de la colegiu vor participa reprezentanți ai Statului Major al Forțelor Terestre, Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, din Sibiu, Inspectoratului Școlar al Județului Suceava și ai liceelor din Câmpulung Moldovenesc, familia autoarei cărții.

Persoană de contact pentru detalii suplimentare Elena Jora, tel. mobil 0746.066.836.
* * *
Ana Maria Pântea este elevă în clasa a XII-a a Colegiului Militar Liceal „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc. A absolvit clasa a IX-a cu media 9,80, iar clasele a X-a și a XI-a cu 10.00. A obținut rezultate foarte bune la concursurile și olimpiadele școlare. De remarcat este locul I, cu nota 10, obținut la olimpiada de științe socio-umane, disciplina Logică – singurul 10 acordat – în anul școlar 2003/2004. De asemenea, Ana Maria a mai participat la faza județeană a olimpiadelor de Limba Română în clasa a IX-a și a obținut locul al II–lea la faza județeană a olimpiadei de Economie în anul școlar trecut.
Ana Maria Pântea se pregătește pentru a susține examen de admitere la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, dorința ei fiind aceea de a deveni ofițer al Armatei României.
Biroul de Presa al M.Ap.N.