Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 16


COMUNICAT


In perioada 27-29 ianuarie a.c., se desfasoara la Bucuresti vizita de evaluare a unei echipe de experti NATO condusa de domnul Edgar Buckley, adjunct al secretarului general al NATO pentru planificarea apararii si operatii.

Cu acest prilej se va analiza indeplinirea obiectivelor militare din calendarul de preaderare a Romaniei la Alianta Nord-Atlantica. Discutiile expertilor NATO cu delegatia M.Ap.N., care va fi condusa de secretarul de stat si sef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantica si Politica de Aparare, George Cristian Maior, se vor desfasura pe urmatoarele sectiuni: politica de aparare si probleme economice, forte terestre, forte aeriene, forte navale, obiective de parteneriat generale.

In programul domnului Edgar Buckley sunt prevazute primiri la Presedintele Romaniei, ministrul apararii nationale, presedintele Comisiei de aparare din Camera Deputatilor si intalniri cu oficiali ai Ministerului Afacerilor Externe.

Jurnalistii acreditati la M.Ap.N. vor avea posibilitatea sa participe la urmatoarele activitati miercuri, 29 ianuarie a.c.:
- 9.00-9.15, oportunitati de imagine, la sesiunea oficiala in plen, care va avea loc la Complexul Militar Haiducului (Aleea Haiducului nr. 1, Cartier Drumul Taberei);
- 15.40-16.10, conferinta de presa, la sediul M.Ap.N. (accesul pe la P.C. nr. 3, intrarea dinspre Hotel Marriott).

Jurnalistii se vor prezenta in locurile mentionate cu cel putin 15 minute inainte de inceperea activitatilor.

Informatii suplimentare privind programul vizitei expertilor NATO pot fi obtinute de la ofiterul de relatii publice al Departamentului pentru Integrare Euroatlantica si Politica de Aparare, locotenent Sorin Sava, telefon - 410.40.40 int. 2565 si mobil- 0722.530.554.Biroul de presa al MApN