Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 138


COMUNICAT


O delegatie condusa de domnul Sorin Encutescu, secretar de stat si sef al Departamentului pentru Relatii cu Parlamentul, Armonizare Legislativa si Relatii Publice, va face, in perioada 23 – 26 mai a.c., o vizita de lucru la contingentele de militari romani care se afla in misiune in teatrele de operatii din Republica Bosnia si Hertegovina si din provincia Kosovo. Deplasarea in zona a delegatiei vizeaza o mai buna cunoastere a situatiei militarilor nostri si asigurarea sprijinului necesar pentru continuarea indeplinirii misiunilor stabilite.

Programul vizitei include intalniri cu cei trei membri ai Secretariatului Permanent pentru Probleme Militare al Republicii Bosnia si Hertegovina, ocazie cu care se va discuta despre oportunitatile de intarire a relatiilor militare romano-bosniace, precum si cu comandantul Fortei de Stabilizare a Pacii in Bosnia si Hertegovina (SFOR), general-locotenent William Ward, respectiv cu cel al Fortei de Mentinere a Pacii din Kosovo (KFOR), general-locotenent Fabio Mini.

Delegatia, care are in componenta si pe seful de stat major al Comandamentului 2 Operational Intrunit, general de brigada Nicolae Roman, va evalua activitatea desfasurata de contingentele romanesti in ultima perioada de timp. Totodata, se vor purta discutii cu militarii nostri si comandantii contingentelor in subordinea carora se afla acestia.

Jurnalistii care doresc sa obtina informatii pe timpul desfasurarii vizitei o vor putea face luand legatura cu locotenent-colonelul Petre Nelu, telefon 0723-551.586.


Biroul de presa al MApN