Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent Sorin Sava

 


Comunicat nr. 144


COMUNICAT


SECRETARUL DE STAT GEORGE CRISTIAN MAIOR
IN VIZITA OFICIALA IN CANADA

George Cristian Maior, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare, conduce o delegație a Ministerului Apărării Naționale, care efectuează, în perioada 26 mai-1 iunie a.c, o vizită oficială în Canada.

Programul delegației cuprinde întâlniri la Ministerul Apărării Naționale, la Ministerul Afacerilor Externe, la Colegiul Militar Regal din Kingston, Ontario, precum și cu alți oficiali ai guvernului canadian.

În cadrul discuțiilor vor fi abordate probleme referitoare la îndeplinirea obiectivelor specifice stabilite pentru integrarea României în NATO și evoluția reformei forțelor armate, cooperarea militară bilaterală după summit-ul de la Praga, aspecte ale politicii de securitate din Europa Centrală și de Sud-Est, participarea României la campania internațională împotriva terorismului.

Vizita oficială a domnului George Cristian Maior se înscrie în contextul relațiilor bilaterale foarte bune dintre ministerele apărării naționale din ambele țări și reprezintă un moment semnificativ pentru dezvoltarea relațiilor de colaborare în domeniul apărării dintre România și Canada.
Dep. Integrare Euroatlantica
si Politica de Aparare