Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Col Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 90


MINISTRUL GREC AL APĂRĂRII VIZITEAZĂ ROMÂNIA


În zilele de 21 și 22 martie a.c., domnul Meimarakis Evangelos-Vassilios, ministrul apărării al Republicii Elene, va efectua o vizită oficială în România, la invitația ministrului Teodor Atanasiu.

Pe agenda convorbirilor dintre cei doi oficiali se află subiecte privind cooperarea economică și de securitate la Marea Neagră, situația actuală din zona Balcanilor și aspecte referitoare la contribuțiile militare la Grupurile Tactice de Luptă (Battle Groups). Vor fi abordate, de asemenea, probleme legate de procesul de transformare a Alianței, situația actuală din teatrele de operații din Irak și Afganistan, precum și programul bilateral de colaborare militară.

În programul vizitei ministrului elen sunt incluse primiri la Președintele României, Traian Băsescu, Ministrul Afacerilor Externe, Mihai Răzvan Ungureanu, precum și la președintele Comisiei de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Camera Deputaților, Mihai Stănișoară.

Marți, 21 martie, începând cu ora 17.00, cei doi miniștri vor susține o conferință comună de presă la sediul M.Ap.N. Jurnaliștii acreditați vor fi așteptați, pentru acces în instituție, la Punctul de Control nr. 3 (intrarea dinspre Hotel Marriott), între orele 16.15 și 16.50.Biroul de Presa al M.Ap.N.