Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Eliza Guvir

 


Comunicat nr. 120


SESIUNE DE COMUNICĂRI ȘTIINȚIFICE LA U.N.Ap.


Universitatea Națională de Apărare „Carol I" va găzdui, în zilele de 13 și 14 aprilie a.c., sesiunea internațională anuală de comunicări științifice „Strategii-XXI", manifestare a cărei principală temă este „Securitatea și apărarea spațiului sud-est european, în contextul transformărilor mileniului III".

La eveniment vor participa personalități din conducerea M.Ap.N., reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniul apărării și securității naționale, cadre didactice, cercetători, atașați militari acreditați la București, precum și aproximativ 500 de specialiști din Bulgaria, Italia, Luxemburg, Polonia și Republica Moldova.

Comunicările care vor fi prezentate au ca subiecte stabilitatea și securitatea în zona sud-est europeană, transformarea armatei române, tendințele înzestrării în contextul integrării euro-atlantice. În același timp, lucrările sesiunii vor promova realizarea unui schimb de opinii, idei și experiențe între specialiști civili și militari în domeniile: management și educație, istorie, geopolitică și geostrategie, e-learning și software educațional, apărare și securitate națională, sisteme informaționale, drept și comunicare publică.

Plenul lucrărilor va fi deschis joi, 13 aprilie, ora 09.00, de rectorul Universității Naționale de Apărare „Carol I", general dr. Mircea Mureșan, iar pe timpul sesiunii de comunicări științifice vor avea loc expoziții de carte, tehnică militară și arte plastice.

Jurnaliștii care doresc să participe la eveniment vor fi așteptați joi, 13 aprilie, între orele 8.30 și 8.50 și vineri, 14 aprilie, între orele 7.30 și 7.50, la intrarea din Șos. Panduri nr. 68-72. Informații suplimentare pot fi obținute de la maiorul Daniel Marin, ofițerul de relații publice al instituției, telefon 0746-015.148.


Biroul de Presa al M.Ap.N.