Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 157


COMUNICAT


Miercuri, 4 iunie a.c., la Sala de Marmura a Cercului Militar National se va desfasura, incepand cu ora 11.00, simpozionul aniversar intitulat ?80 de ani de la crearea Institutiei Eroului Necunoscut al Romaniei?. Cu acest prilej vor fi lansate un compact-disc de prezentare a activitatilor stiintifice si culturale dedicate pana in prezent Eroului Necunoscut, o medalie jubiliara si o emisiune filatelica omagiala.

Din partea Ministerului Apararii Nationale va fi prezent domnul Sorin Encutescu, secretar de stat si sef al Departamentului pentru Relatii cu Parlamentul, Armonizare Legislativa si Relatii Publice, alte personalitati militare si civile.

Eroul Necunoscut a fost desemnat in anul 1923, cand a fost ales unul din zece sicrie de eroi cazuti la datorie, care fusesera aduse la Marasesti de pe fronturile importante din Romania pe care s-au purtat lupte in timpul primului razboi mondial. Sicriul a fost apoi transportat la Bucuresti si inmormantat cu funeralii nationale in Parcul Carol. Pe 22 decembrie 1958, Mormantul Eroului Necunoscut a fost stramutat la Marasesti, in parcul din fata Mausoleului Eroilor Neamului.

Actul reparatoriu de readucere a Eroului Necunoscut in Capitala si reasezare a acestuia pe locul din Parcul Carol a fost realizat in zilele de 25 si 26 octombrie 1991, din initiativa Ministerului Apararii Nationale si a Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi.

Jurnalistii acreditati la M.Ap.N. sunt invitati sa participe la activitatile din cadrul simpozionului.Biroul de presa al MApN