Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.cdor. Marian Gavrila

 


Comunicat nr. 150


Restructurări la nivelul Forțelor Navale Române


Ca urmare a implementării, la nivelul Forțelor Navale, a Strategiei de Transformare a Armatei României, începând cu data de 1 mai a.c., Comandamentul Operațional Naval, din Constanța, devine Comandamentul Flotei, la aceeași dată înființându-se și Flotila de Fregate.
Constituirea Comandamentului Flotei răspunde necesității de aliniere a structurilor din compunerea Forțelor Navale Române la nivelul celor din alte state membre ale Alianței Nord-Atlantice. Misiunile principale ale comandamentului, din care vor face parte toate unitățile de nave maritime și fluviale, vor consta în conducerea acțiunilor navale și planificarea, conducerea și evaluarea activitatilor de instruire la nivelul structurilor componente. Comandamentul Flotei va funcționa în sediul din Strada Remus Opreanu, nr. 13, Constanța.
În compunerea Flotilei de Fregate, ca parte a Flotei, se vor afla navele „Mărășești”, „Regele Ferdinand” și „Regina Maria”, Nava-școală și de Suport Logistic „Constanța”, precum și Grupul de Elicoptere. Flotila de Fregate își va desfășura activitatea în incinta Portului militar Constanța.
Strategia de Transformare a Armatei României a fost adoptată în cadrul sedintei Consiliului Suprem de Aparare a Tarii din data de 13 februarie a.c. Documentul include conceptia de inzestrare a Armatei cu sisteme si echipamente majore in perioada 2006-2025, precum si planul cadru pentru continuarea procesului de restructurare si modernizare a Armatei in anul 2006.Statul Major al Fortelor Navale