Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.Viorica Sabie

 


Comunicat nr. 156


MILITARII CONTINUĂ SĂ SPRIJINE POPULAȚIA DIN ZONE AFECTATE DE INUNDAȚII


250 de militari din Brigăzile 8 și 282 din Focșani participă, începând de astăzi, 2 mai, a.c., la activități de consolidare și supraveghere a digurilor din Insula Mare a Brăilei și în localitățile Plopu și Mărașu, județul Brăila.

De asemenea, militari ai Batalionului 20 Infanterie execută misiuni de evacuare a populației din localitatea Bistreț și la prepararea-servirea hranei în tabăra organizată la Negoi, județul Dolj.

Două detașamente formate din militari ai Batalionului 26 Infanterie, acționează la evacuarea populației din localitățile Cârna și Maceșu de Jos, județul Dolj, iar un detașament al Batalionului 205 Artilerie Antiaeriană sprijină acțiunile de evacuare a populației din localitatea Gighirna, județul Dolj.
Militarii Batalionului 2 Călugăreni, care au acționat în localitatea Mănăstirea, județul Călărași, au fost înlocuiți de geniștii Batalionului 96 Geniu.

În cursul zilei de luni, 1 mai a.c., aproximativ 1100 de militari, având la dispoziție peste 150 de mijloace tehnice, au continuat intervențiile în localitățile Rast, Negoi, Ghidici, Bistreț, Gighera, Cârna, Bechet, Goicea, Măceșu de Jos și Măceșu de Sus (din județul Dolj), Spanțov, Mănăstirea și Chiselet (județul Călărași), Fetești (județul Ialomița), Ceatalchioi (județul Tulcea) precum și în județul Brăila la Plopu, Mărașu, Filipoiu, Frecăței, Țăcău și Noianu-Vărsătura.

Biroul de Presa al M.Ap.N.