Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 174


Atanasiu: România sprijină consolidarea rolului U.E. în Balcanii de Vest


„Ne exprimăm sprijinul pentru implementarea propunerilor formulate de Președinția austriacă privind consolidarea rolului Uniunii Europene pe dimensiunea reformei sectorului de securitate în Balcanii de Vest”, a declarat, la Bruxelles, Teodor Atanasiu, ministrul apărării naționale.

Atanasiu a menționat că România va continua să fie o prezență activă în cadrul operațiunii ALTHEA, din Balcanii de Vest și să contribuie la dezvoltarea capacităților europene de apărare, prin susținerea procesului de operaționalizare a două grupuri tactice de luptă, în anii 2007, respectiv 2010. „Îmbunătățirea cooperării diverșilor actori UE în operațiuni de gestionare a crizelor va contribui la creșterea coerenței în implementarea răspunsului la crize,” a adăugat Atanasiu.

În perspectiva apropiatei aderări a României la Uniunea Europeană, Atanasiu a exprimat interesul țării noastre față de evoluțiile din cadrul Agenției Europene de Apărare, menționând că M.Ap.N. analizează implicarea în programul de investiții în cercetare și tehnologii.

Ministrul Teodor Atanasiu participă la Reuniunea Consiliului pentru Afaceri Generale și Relații Externe cu miniștrii apărării din țările membre UE, a cărei primă parte a fost dedicată dezbaterilor privind activitatea Agenției Europene pentru Apărare, dezvoltării capabilităților militare ale Uniunii Europene și operațiunii EUFOR din Republica Democratică Congo.

Atanasiu și-a exprimat satisfacția pentru includerea României, ca stat în curs de aderare, în toate etapele procesului de planificare a capacităților militare ale Uniunii Europene.Biroul de Presa al M.Ap.N.