Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent- colonel Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 181


Ministrul apărării s-a întâlnit cu omologul său din Republica Macedonia


Ministrul apărării naționale, Teodor Atanasiu, s-a întâlnit ieri, 16 mai, în cadrul vizitei pe care o efectuează în Republica Macedonia, cu omologul său, Jovan Manasijevski, și cu șeful Statului Major General, general-maior Miroslav Stojanovski.

Ministrul român al apărării a evidențiat interesul major al României pentru menținerea păcii și stabilității în Balcani. “Suntem ferm convinși de beneficiile pe care cooperarea militară le poate produce atât în plan regional, cât și în contextul mai larg al promovãrii securitãții și stabilitãții în spațiul euro-atlantic”, a spus Atanasiu.

Pe parcursul discuțiilor cu omologul său macedonean, Atanasiu a subliniat contribuția statului român și a armatei noastre la lupta internațională împotriva terorismului, cu referire directă la operațiunile din Irak și Afganistan.
„Ambele armate, românã și macedoneană, se află în plin proces de restructurare și modernizare, proces în care investiția financiară este foarte mare pentru pregătirea, echipamentele și tehnica militară necesare asigurării condițiilor de interoperabilitate cu armatele țărilor aliate”, a declarat ministrul român al apărării.Biroul de Presa al M.Ap.N.