Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Gl.fl.aer.ing. Ion-Eftimie Sandu

 


Comunicat nr. 166


COMUNICAT


Vineri, 6 iunie a.c., incepand cu ora 10.00, la Academia Tehnica Militara (Bd. George Cosbuc, nr. 81-83) va avea loc festivitatea dedicata implinirii a 50 de ani de la absolvire a primei promotii de ofiteri ingineri.

La activitate va participa domnul dr. ing. Gheorghe Matache, secretar de stat si sef al Departamentului pentru Armamente, care va inmana diplome de onoare celor care au contribuit la formarea profesionala si civica a numeroase promotii de ingineri militari.

Infiintata in anul 1949, Academia Tehnica Militara este, prin excelenta, o politehnica militara in care s-au format generatii de ingineri si subingineri militari, necesari structurilor din compunerea sistemului national de aparare pentru conceperea, proiectarea, fabricarea si exploatarea tehnicii si obiectivelor militare.

Institutia si-a inceput activitatea cu sprijinul celor mai valorosi profesori din invatamantul superior national, care au predat si la Institutul Politehnic, Universitatea si Institutul de Constructii, toate din Bucuresti. In corpul profesoral au fost apoi cooptati specialisti si reputati oameni de stiinta, intre care s-au aflat membri ai Academiei Romane, precum si cadre didactice din randul ofiterilor ingineri, care au contribuit la mentinerea nivelului stiintific al invatamantului ingineresc militar.

Prima promotie de ingineri militari a avut in componenta 69 ofiteri ingineri in cinci specializari. Dintre acestia, 18 au fost incadrati in cadrul institutiei pentru a completa corpul didactic, devenind ulterior profesori titulari pentru predarea unor cursuri de specialitate.Departamentul pentru Armamente