Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Eliza Guvir

 


Comunicat nr. 205


Depozit de muniție descoperit de militarii români în IrakMilitari ai Batalionului 280 Infanterie, care participă la Operația Antica Babilonia din Irak, au descoperit un depozit de muniție pe timpul unei misiuni de recunoaștere-cercetare pe care o îndeplineau marți, 30 mai a.c. în zona de responsabilitate.

Depozitul, situat la 30 de kilometri sud-est de localitatea An Nassiriyah, conținea aproximativ 350 de lovituri de artilerie de calibre cuprinse între 60 și 155 de milimetri.

După marcarea și securizarea zonei, militarii români au solicitat sprijinul echipelor specializate din cadrul brigăzii italiene « Sassari ». Echipa de deminare italiană, după ce a constatat că proiectilele erau în stare de funcționare, unele dintre lovituri având și focosul asamblat, a distrus muniția în condiții de siguranță.

Batalionul 280 Infanterie din Focșani participă, în perioada ianuarie-iulie a.c., la efortul de stabilizare și reconstrucție a Irakului, în cadrul Forței Multinaționale.Biroul de Presa al M.Ap.N.