Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 213


Ministrul portughez al apărării, în RomâniaMinistrul apărării al Republicii Portugheze, Luis Filipe Marques Amado, însoțit de o delegație militară, va efectua o vizită oficială în România, în zilele de 6 și 7 iunie a.c., la invitația ministrului Teodor Atanasiu.

Pe agenda convorbirilor dintre cei doi oficiali se află subiecte privind evoluțiile Politicii Europene de Securitate și Apărare, aspecte referitoare la Dialogul Mediteranean din cadrul Parteneriatului NATO și situația actuală din zona Balcanilor. Vor fi abordate, de asemenea, probleme legate de procesul de transformare a Alianței, situația actuală din teatrele de operații din Irak și Afganistan, precum și programul bilateral de colaborare militară.

În programul vizitei ministrului portghez sunt incluse primiri la consilierul prezidențial pe probleme de securitate, Sergiu Medar, și la președintele Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Camera Deputaților, Mihai Stănișoară.

Marți, 6 iunie, începând cu ora 10.50, cei doi miniștri vor susține declarații de presă la sediul M.Ap.N. Jurnaliștii vor fi așteptați, pentru acces în instituție, la Punctul de Control nr. 3 (intrarea dinspre Hotel Marriott), între orele 10.20 și 10.45.Biroul de Presa al M.Ap.N.