Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 255


Sublocotenentul (post-mortem) Ionel Drăgușanu - condus pe ultimul drum


Astăzi, 24 iunie, la Basarabi, județul Constanța, au avut loc funeraliile sublocotenentului (post-mortem) Ionel Gheorghiță Drăgușanu, căzut la datorie pe timpul îndeplinirii unei misiuni în Afganistan.

La ceremonia religioasă au fost prezenți, alături de familia îndoliată, ministrul apărării naționale, Teodor Atanasiu, șeful Statului Major General, general dr. Eugen Bădălan, colegi și prieteni, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, un numeros public.

“A iubit armata și a dorit să facă parte din ea pentru totdeauna; a muncit și a luptat cum a putut el mai bine sub stindardul pe care scrie Onoare și Patrie,“ a afirmat Teodor Atanasiu, în mesajul rostit cu acest prilej. Atanasiu a mai spus că împărtășește durerea familiei și a asigurat-o că Armata Română nu-și va uita niciodată oamenii care au făcut sacrificiul suprem pentru țară.

“Aș fi dorit să-i pot strânge mâna lui Ionel Gheorghiță Drăgușanu, mulțumindu-i pentru misiunile îndeplinite impecabil, într-un teatru de operații extrem de dificil ... Din păcate, n-a fost să fie așa, Dumnezeu a avut alte planuri și l-a chemat la El,” a spus, la rândul său, generalul Bădălan. “Este o pierdere grea și pentru cealaltă familie a sa, Armata României, pe care a reprezentat-o cu cinste în confruntarea cu perfidia teroristă”, a adăugat șeful Statului Major General.

La Monumentul eroilor din Basarabi a avut loc dezvelirea unei plăci comemorative în memoria eroului, sublocotenent (post-mortem) Ionel Drăgușanu. Acesta a fost condus pe ultimul său drum, cu onoruri militare, la cimitirul din localitate.Biroul de Presa al M.Ap.N.