Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cpt.cdor Tiberiu Fratila

 


Comunicat nr. 176


COMUNICAT


In perioada 15 – 17 iunie a.c., domnul Sorin Encutescu, secretar de stat si sef al Departamentului pentru Relatii cu Parlamentul, Armonizare Legislativa si Relatii Publice, va participa, la Berlin, la cea de-a VI-a Conferinta Anuala a Consortiului PfP al Academiei de Aparare a R.F. Germania.

La conferinta vor participa absolventi de marca ai Academiei de Aparare, diplomati, personalitati civile si militare, reprezentanti ai unor organizatii neguvernamentale din regiunea Euroatlantica. La manifestare sunt invitati domnul Giorgios Dimitrakopoulos, vicepresedinte al Parlamentului European, domnul Doug Bereuter, membru al Congresului american si presedinte al Adunarii Parlamentare a NATO, domnul Arnold Rtel, presedintele Republicii Estonia, domnul dr. Peter Struck, ministrul apararii din R.F. Germania.

In cadrul discutiilor vor fi abordate probleme legate de implicatiile si perspectivele procesului de largire a Uniunii Europene si a NATO, de stabilitatea regionala n Europa si n zonele limitrofe, de modul in care crima organizata submineaza stabilitatea regionala. Vor fi discutate noile amenintari asimetrice aparute pe plan mondial si reforma sistemului securitatii.

La finalul discutiilor n plen, domnul Sorin Encutescu va adresa participantilor invitatia de a fi prezenti la cea de-a VII-a Conferinta Anuala, ce va fi gazduita anul viitor de Romania.Biroul de Presa al M.Ap.N.