Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: maior Renato Nadolu

 


Comunicat nr. 308


Polițiștii militari și-au încheiat misiunea în IrakJoi, 3 august a.c., ora 11.00, la Batalionul 265 Poliție Militară va avea loc un ceremonial militar prilejuit de revenirea în țară, după încheirea misiunii, a Companiei de Poliție Militară – IRAK VI. Militarii au fost dislocați, în perioada 19 ianuarie – 29 iulie, în Camp Mittica, An Nasiriyah, Irak.

Începând din iulie 2003, subunități ale Batalionului 265 Poliție Militară au participat, sub controlul operațional al Regimentului italian MSU (Unitatea Multinațională Specializată), la misiunea de stabilizare și reconstrucție a Irakului. Militarii au îndeplinit misiuni de cercetare și recunoaștere, escortă, însoțire și protecție a personalităților civile și militare, control și monitorizare a traficului. De asemenea, au participat la activități de pregătire a polițiștilor noilor structuri de asigurare a ordinii din Irak.

Militarii Batalionului 265 Poliție Militară au o bogată experiență profesională, dobândită în misiunile internaționale din Bosnia și Herțegovina, Kosovo, Afganistan și Irak.

Jurnaliștii care doresc să participe la ceremonie vor fi așteptați joi, 3 august, între orele 10.30 și 10.45, la sediul Batalionului 265 Poliție Militară (Șoseaua Antieriană, nr. 6-8, Sector 5).

Detalii suplimentare poate oferi locotenentul Eduard Ivan, telefon 0722.169.637.C


Compartimentul Relatii Publice
al S.M.F.T.