Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. col. Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 312


Bătălia de pe Argeș – reconstituită, după 90 de ani, la Fortul Mogoșoaia


Muzeul Militar Național organizează împreună cu Centrul 48 Transmisiuni Militare un complex de manifestări dedicate împlinirii a 90 de ani de la intrarea țării noastre în Războiul pentru reîntregirea neamului, la finalul căruia s-a constituit statul național unitar.

În acest context, sâmbătă, 2 septembrie a.c., la Fortul Mogoșoaia (Bateriile 1-2), situat la intersecția Șoselei de Centură cu Șoseaua București-Târgoviște, vor avea loc acțiuni menite să contribuie la cunoașterea aspectelor vieții cotidiene a ostașilor în timpul Primului Război Mondial, a echipamentului, armamentului și a modului în care se desfășurau acțiunile de luptă.

Aproximativ 60 de pasionați ai reconstituirilor istorice din Bulgaria, Republica Cehă, Germania, România, Ungaria, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, echipați cu uniforme de epocă și având în dotare armament folosit în acea perioadă, vor simula o secvență a Bătăliei de pe Argeș (Bătălia Bucureștilor, cum s-a mai numit în epocă). O parte a acestor ”războinici” desfășoară deja, în aceste zile, ședințe de familiarizare cu instrucția de front conform regulamentelor vremii.

De asemenea, la Fortul Mogoșoaia, vor fi amenajate trei puncte expoziționale în care vor fi prezentate istoricul transmisiunilor militare și cel al sistemului de fortificații al „Cetății Bucureștilor", serviciul sanitar militar și cel de asistență religioasă din armata română în perioada 1916-1918.

Alte relații în legătură cu acest eveniment pot oferi profesorii Horia Șerbănescu și Ion Scafeș, de la Muzeul Militar Național, tel. 319.59.04, int 103.Biroul de Presă al Ministerului Apărării