Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col.Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 399


Ultima secundă a „Ceasului încorporării”


În cadrul activităților organizate cu prilejul Zilei Armatei României, luni, 23 octombrie, ora 13.00, în Piața Tricolorului din București va avea loc ceremonia opririi ceasului ultimei încorporări.

La eveniment vor participa Corneliu Dobrițoiu, secretar de stat în Ministerul Apărării, general-locotenent dr. Florian Pință, locțiitorul șefului Statului Major General, personalități militare și civile din conducerea Ministerului Apărării, reprezentanți ai instituțiilor statului și ai autorităților publice locale.

Oprirea ceasului de la Palatul Cercului Militar Național, care de un an de zile măsoară timpul rămas până la ultima încorporare a tinerilor pentru satisfacerea serviciului militar, marchează un moment semnificativ în procesul de profesionalizare a armatei.

Renunțarea la serviciul militar și trecerea la o armată de profesioniști reprezintă o etapă importantă a procesului de transformare a forțelor armate, al cărui principal scop este crearea unei forțe moderne și eficiente, capabile să îndeplinească gama întreagă de operațiuni impuse de actualul mediu de securitate.

Jurnaliștii interesați vor fi așteptați luni, 23 octombrie, între orele 12.40 și 12.55, în Piața Tricolorului din fața Palatului Cercului Militar Național.
Biroul de Presă al Ministerului Apărării