Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col Ion Ciontea

 


Comunicat nr. 400


Numiri în funcție la Ministerul Apărării


Luni, 23 octombrie a.c., în prezența secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Politica de Apărare și Planificare, Corneliu Dobrițoiu, și a șefului Statului Major General, viceamiral Gheorghe Marin, au fost anunțate numirile în funcții vacante ale unor ofițeri din structurile Departamentului pentru Politica de Apărare și Planificare, Statului Major General și Statului Major al Forțelor Terestre.
Propunerile au fost discutate în ședința Colegiului de Conducere al Ministerului Apărării, fiind agreate atât de Corneliu Dobrițoiu, cât și de viceamiralul Gheorghe Marin. Ofițerii au fost numiți în funcții după cum urmează:

•General de brigadă Ioan Grecu, din funcția de șef al Direcției Organizare, Personal și Mobilizare din Statul Major General, a fost numit în funcția de șef al Resurselor la Statul Major al Forțelor Terestre. Generalul de brigadă Grecu a fost comandant de subunități de tancuri, ofițer de stat major, șef al cercetării și lector la Institutul de Tancuri, șef personal la SMFT și, din martie 2005, a îndeplinit funcția de șef al Direcției Organizare, Personal și Mobilizare din Statul Major General. Este absolvent al Academiei de Înalte Studii Militare, Colegiului de Comandă și Stat Major și al Colegiului Național de Apărare.

•Contraamiral de flotilă Cornel Mihai, din funcția de șef al Instrucției și Doctrinei la Statul Major al Forțelor Navale, a fost numit în funcția de locțiitor al șefului Departamentului pentru Politica de Apărare și Planificare. Contraamiralul de flotilă Mihai a fost comandant de vedetă torpiloare, șef de stat major și comandant divizion nave, atașat al apărării în mai multe țări europene și, din mai 2005, a îndeplinit funcția de șef al Instrucției și Doctrinei la SMFN. Este absolvent al Academiei de Înalte Studii Militare, cursului postuniversitar de informații militare și are titlul de doctor în științe militare.

•General de brigadă Petru Bejinariu, din funcția de comandant al Brigăzii 122 Logistică, a fost numit în funcția de șef al Direcției Logistică din Statul Major General. Generalul de brigadă Bejinariu a fost ofițer de stat major la Comandamentul Apărării Antiaeriene a Teritoriului și la SMFA, șef birou în SMG, șef al serviciului secretariat la SMG și, din 2002 a îndeplinit funcția de comandant al Brigăzii 122 Logistică. Este absolvent al Academiei de Înalte Studii Militare, Colegiului Național de Apărare și are titlul de doctor în științe militare.

•Contraamiral de flotilă Victor Barbu, din funcția de șef Resurse la Statul Major al Forțelor Navale, a fost numit în funcția de șef al Direcției Organizare, Personal și Mobilizare din Statul Major General. Contraamiralul Barbu a fost comandant de unitate de luptă artilerie și rachete, locțiitor comandant divizion nave, lector în Academia de Înalte Studii Militare, șef secție și locțiitor al șefului Direcției Management Resurse Umane și, din august 2004, a îndeplinit funcția de șef al Resurselor la SMFN. Este absolvent al Academiei de Înalte Studii Militare, Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică din cadrul ASE București și al Colegiului Național de Apărare.

•General de brigadă Cătălin Ștefăniță Zisu, din funcția de șef al Direcției Reprezentare, Patrimoniu și Asistență Socială, a fost numit în funcția de comandant al Comandamentului Logistic Întrunit. Generalul de brigadă Zisu a fost comandant de subunități de cercetare, șef compartiment adjutantură, șef al Serviciului Asigurare Administrativă a M.Ap., șef al Direcției Adminstrativă și Servicii și, din 2006, îndeplinește funcția de șef al Direcției Reprezentare, Patrimoniu și Asistență Socială. Este absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității „Dimitrie Cantemir” din București, Colegiului Național de Apărare și are titlul de doctor în științe militare.


•Colonel Liviu Scrieciu, din funcția de locțiitor al șefului Direcției Reprezentare, Patrimoniu și Asistență Socială, a fost numit în funcția de locțiitor al comandantului Comandamentului Logistic Întrunit. Colonelul Scrieciu a fost șef al asigurării tehnice la Direcția Gospodărie, șef birou, șef secție aprovizionare și administrare, locțiitor al șefului Direcției Administrativă și Servicii și, din 2006, a îndeplinit funcția de locțiitor al șefului Direcției Reprezentare, Patrimoniu și Asistență Socială. Este absolvent al Academiei Tehnice Militare, Colegiului de Management al Resurselor Apărării, Educațional și al Achizițiilor și are titlul de doctor în științe militare.Biroul de Presă al Ministerului Apărării