Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent Sorin Sava

 


Comunicat nr. 191


COMUNICAT


SECRETARUL DE STAT GEORGE CRISTIAN MAIOR
ÎN VIZITĂ OFICIALĂ ÎN REGATUL NORVEGIEI

În perioada 23-25 iunie a.c., domnul George Cristian Maior, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare, efectuează o vizită oficială în Regatul Norvegiei, la invitația domnului Gunnar Heløe, secretar de stat în ministerul norvegian al apărării.
Programul secretarului de stat Maior cuprinde întâlniri cu înalți oficiali ai Ministerului Apărării și Ministerului Afacerilor Externe din Regatul Norvegiei.

În cadrul discuțiilor cu oficialii norvegieni vor fi abordate probleme referitoare la îndeplinirea obiectivelor specifice stabilite pentru integrarea României în NATO și evoluția reformei forțelor armate, cooperarea militară bilaterală după summit-ul de la Praga, aspecte ale politicii de securitate din Europa Centrală și de Sud-est, participarea României la campania internațională împotriva terorismului.

Vizita oficială a domnului George Cristian Maior se înscrie în cadrul relațiilor bilaterale foarte bune dintre ministerele apărării și reprezintă un moment semnificativ pentru dezvoltarea relațiilor de colaborare în domeniul apărării dintre România și Regatul Norvegiei.
Dep. Integrare Euroatlantica
si Politica de Aparare