Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 21


COMUNICATMiercuri, 29 ianuarie a.c., a avut loc, in prezenta secretarului de stat Sorin Encutescu, bilantul activitatilor desfasurate de Serviciul Asigurare Audiovizual al armatei in anul 2002. Principala functiune a acestei structuri este inzestrarea cu materiale audiovizuale, exploatarea, intretinerea, repararea si scoaterea din functiune a acestora.

In subordinea serviciului se afla o baza de productie si reparatii de aparatura electronica, prin care se asigura servicii de specialitate precum: radioamplificari, proiectii cinematografice, pavoazari s.a. Numarul orelor de asistenta tehnica acordate unitatilor militare in 2002 a fost de 21.573, fiind reparate 2.163 produse, cum sunt: televizoare, videocasetofoane, aparatura cinematografica, utilaje tipografice, instrumente muzicale etc.

Serviciul tine evidenta contabila si operativa a materialelor audiovizuale din inzestrarea a 54 de unitati ale structurilor centrale ale M.Ap.N., a caror valoare totala la finele anului trecut era de 32,6 miliarde lei.

In anul 2002, fondurile planificate pentru inzestrare cu materiale audiovizuale si efectuarea unor servicii s-au ridicat la 34,4 miliarde lei, iar printr-o mai buna organizare si desfasurare a licitatiilor publice de achizitie s-a realizat o economie de 2,5 miliarde lei.
Biroul de presa al MApN