Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Florin Jipa

 


Comunicat nr. 410


Drepturile și libertățile militarilor în dezbatere


În zilele de 30 și 31 octombrie a.c., la Hotelul Marriott București are loc masa rotundă cu tema: ,,Asociațiile militarilor din statele membre ale Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa”.

La activitate participă 50 de specialiști din aproximativ 20 de state europene. Masa rotundă se desfășoară sub patronajul Ministerului român al Apărării, fiind organizată de Organizația Europeană a Asociațiilor Militare (EUROMIL), Biroul pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului din cadrul OSCE și Centrul de la Geneva pentru Controlul Democratic al Forțelor Armate.

Între temele abordate pe parcursul reuniunii se află: contextul drepturilor omului pentru personalul militar, uniunile și asociațiile militare - argumente pro și contra, experiența asociațiilor militare din statele OSCE.

Concluziile mesei rotunde vor fi folosite pentru realizarea unui manual despre drepturile și libertățile personalului din forțele armate.

EUROMIL a fost înființată, în anul 1972, de militari din nouă state occidentale, pentru a milita în vederea apropierii drepturilor și libertăților lor de cele ale cetățenilor obișnuiți. Actualmente organizația reprezintă interesele a aproximativ 500.000 militari din 22 de țări, inclusiv din Europa de Est.

Biroul de Presă al Ministerului Apărării