Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.cdor. Ion BURGHIȘAN

 


Comunicat nr. 416


PARTICIPARE NAVALĂ ROMÂNEASCĂ LA EXERCIȚIU NATO ÎN MAREA EGEE


Dragorul maritim „Locotenent Dimitrie Nicolescu” va participa, alături de nave din alte șase state membre NATO ce fac parte din Gruparea Navală Permanentă de Dragaj din Marea Mediterană (SNMCM-2), la exercițiul „TURKISH MINEX 06”, care se va desfășura în perioada 6-17 noiembrie a.c. în golful Saros din Marea Egee.

În cadrul „TURKISH MINEX 06” sunt programate exerciții de dragaj, comunicații, reaprovizionare în marș cu materiale ușoare, evoluții în formație.

Dragorul românesc este comandată de locotenent comandorul Ion Tătărici și are la bord un echipaj alcătuit din 70 marinari, între care un ofițer și trei maiștri militari sunt de sex feminin, și o echipă de scafandri din cadrul Divizionului Nave Scafandri.

Nava este considerată compatibilă cu unitățile de dragaj ale Alianței Nord-atlantice, fiind evaluată de specialiști NATO în cadrul unui exercițiu desfășurat în anul 2004. Dragorul are un deplasament de 800 tone, lungimea de 60,8 metri, lățimea de 8,5 metri și pescajul mediu de 3,18 metri. Dotarea principală a navei include drăgi mecanice, magnetice și acustice, precum și lansatoare de bombe reactive.

Jurnaliștii interesați să participe la ceremonialul de plecare a navei vor fi așteptați duminică, 5 noiembrie, începând cu ora 9.15, la intrarea în Portul Militar Constanța. Plecarea navei de la cheu este planificată la orele 10.00.
Compartimentul Relatii Publice al Statului Major al Fortelor