Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 455


Manifestări dedicate Zilei Naționale a României


Ceremonialul militar și religios organizat cu prilejul Zilei Naționale a României la Mormântul Ostașului Necunoscut, din Parcul Carol, va avea loc pe 1 Decembrie, începând cu ora 9.00.

La ora 11.00, militari aparținând categoriilor de forțe ale Armatei României, Ministerului Administrației și Internelor, Serviciului Român de Informații și Serviciului de Protecție și Pază, însoțiți de tehnică militară, vor defila pe sub Arcul de Triumf, din București.

Reprezentanți ai Armatei României vor participa, la solicitarea autorităților locale, la ceremonialurile organizate de Ziua Națională în municipiile reședință de județ și în localități în care sunt dislocate unități militare, precum și la monumente comemorative cu semnificație aparte în realizarea Marii Uniri.
În teatrele de operații în care se află în misiune contingente militare românești comandanții vor organiza manifestări specifice dedicate Zilei Naționale a României.

Drapelul național va fi arborat în toate instituțiile militare din țară, iar la bordul navelor maritime și fluviale militare se va ridica Marele Pavoaz.

Informații cu privire la blocurile de defilare și tehnica participantă la parada militară pot fi obținute accesând site-ul Ministerului Apărării (www.mapn.ro).Biroul de Presă al Ministerului Apărării