Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Capitan-comandor Tiberiu Fratila

 


Comunicat nr. 199


COMUNICAT


In perioada 30 iunie – 9 iulie a.c., conform „Planului de control al M.Ap.N. in anul de instructie 1.03.2003 - 29.02.2004”, o comisie a Inspectoratului Ministerului Apararii Nationale, condusa de generalul-maior dr. Dumitru Antohi, desfasoara controlul general anual la contingentelele militare romanesti participante la operatii in sprijinul pacii in Kosovo si Bosnia-Hertegovina, in cadrul KFOR si SFOR.

Scopul general al activitatii este evaluarea stadiului de indeplinire a misiunilor de catre fortele militare romanesti dislocate in cele doua teatre de operatii, a modului cum se respecta prevederile legislatiei in vigoare, precum si aspecte referitoare la eficientizarea consumului de resurse financiare si materiale alocate.

De asemenea, vor fi evaluate capacitatile operationale si de actiune a fortelor conform conceptiei KFOR si SFOR, compatibilitatea dintre gradul de specializare si nivelul de pregatire a personalului fortelor romanesti dislocate si specificul misiunilor pe care le au de indeplinit, respectarea prevederilor actelor normative proprii si a celor specifice actiunilor in cadrul structurilor multinationale de sprijin al pacii.
Un alt obiectiv al comisiei este identificarea eventualelor probleme cu care se confrunta militarii romani si a nevoilor de sprijin din punct de vedere logistic necesar indeplinirii misiunilor.
Biroul de Presa al M.Ap.N.