Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 485


Militarii români din Irak au, de Crăciun, oaspeți din țară


Militarii români aflați în misiune în Irak vor sărbători Crăciunul împreună cu membrii delegației militare condusă de comandantul Comandamentului 2 Operațional Întrunit, general-locotenent Florian Pință. Delegația a sosit vineri, 22 decembrie, în tabăra românească Camp Dracula, recent inaugurată de ministrul apărării și de șeful Statului Major General.

De Crăciun, militarii Batalionului 811 Infanterie “Dragonii Transilvani”, împreună cu oaspeții, din țară și din alte contingente din cadrul Coaliției, vor participa la slujba Nașterii Domnului, oficiată în biserica din tabăra românească. La masa festivă vor fi servite mâncăruri aduse din țară - tobă și lebăr, friptură de porc și cârnați la grătar, cozonac și nuci.

Pe parcursul vizitei, comandantul Comandamentului 2 Operațional Întrunit se va întâlni cu liderii detașamentelor din Coaliție care acționează în provincia Dhi Qar și cu comandantul Brigăzii 3 irakiene, care asigură controlul securității în zonă.

În program este inclusă și inspectarea militarilor români care asigură permanent paza și securitatea podului de peste fluviul Eufrat. Cu acest prilej, generalul Pință se va întâlni cu liderii locali și va oferi cadouri copiilor irakieni.

Membrii delegației se vor deplasa, de asemenea, și la Basra pentru a-i vizita pe cei 100 de militari, din Brigada 2 Vânători de Munte, din Compania UNAMI (Forța de Protecție a Misiunii de Asistență ONU în Irak).Biroul de Presă al Ministerului Apărării