Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cristina Dumitrescu

 


Comunicat nr. 487


La Ministerul Apărării, adunare festivă dedicată aderării României la Uniunea Europeană


Momentul aderării României la Uniunea Europeană a fost marcat vineri, 29 decembrie 2006, în cadrul unei ceremonii organizate la sediul Ministerului Apărării. Drapelele României și Uniunii Europene au fost purtate de militarii Regimentului 30 Gardă și Protocol „Mihai Viteazu”, iar Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării a intonat inmurile României și Uniunii Europene.

În discursul rostit cu acest prilej, ministrul apărării, Sorin Frunzăverde a subliniat că România încheie prin aderarea la Uniunea Europeană, procesul de aderare la spațiul european, care reprezintă un “excelent demers politic, diplomatic și militar, susținut de marea majoritate a românilor”.

Ministrul Sorin Frunzăverde a declarat, cu același prilej, că intrarea României în NATO a reprezentat momentul determinant și pentru primirea țării noastre în Uniunea Europeană. “Prezența militarilor noștri în misiuni internationale, alături de camarazii din țările Alianței Nord-Atlantice, în marea lor majoritate și țări membre ale Uniunii Europene, a fost dovada faptului că România dorește și poate să facă parte din Uniunea bazată pe sistemul de valori ale democrației și libertății, iar reforma Armatei a fost unul din elementele de politică internă determinante pentru aderarea României la NATO și UE”, a spus ministrul apărării.

Din punct de vedere militar, a mai spus domnul Sorin Frunzăverde, România este integrată în Politica Europeană de Securitate și Apărare, forțele militare românești sunt prezente în Catalogul de Forțe 2007, iar țara noastră devine membră a Agenției Europene de Apărare.

Începând cu data de 1 ianuarie 2007, în toate structurile subordonate Ministerului Apărării, inclusiv în teatrele de operații în care acționează militari români, drapelul Uniunii Europene va fi arborat alături de cel al României și al Alianței Nord- Atlantice.Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării