Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Nezir Gelaledin

 


Comunicat nr. 22


COMUNICAT


Joi, 30 ianuarie a.c., in prezenta ministrului apararii nationale, domnul Ioan Mircea Pascu, a sefului Statului Major General, general dr. Mihail Popescu, si a reprezentantilor celorlalte institutii din sistemul national de aparare, a avut loc inaugurarea Sistemului de Supraveghere si Avertizare NBC (nuclear-biologic-chimic) din cadrul Centrului Operational de Conducere Militara, destinat culegerii si prelucrarii datelor privind evenimentele NBC.

Sistemul este proiectat sa execute supravegherea NBC a teritoriului national in stransa cooperare cu celelalte institutii ale statului cu atributii in domeniu, in conditii de existenta a unor obiective de risc nuclear si chimic. Are in compunere senzori cu transmitere automata de date catre echipe mobile de interventie, precum si elemente de analiza si prognoza pentru asigurarea operativitatii in cazul unor situatii de criza.

In baza planurilor de cooperare existente, datele se transmit in mod oportun si celorlalte institutii de profil.

Nota: Biroul de Presa al M.Ap.N. pune la dispozitia jurnalistilor interesati fotografii de la acest eveniment.Biroul de presa al Statului Major General