Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. Ion Ciontea

 


Comunicat nr. 7


Comandantul Diviziei Multinaționale de Sud-Est din Irak - în vizită la „Dragonii Transilvani”


Azi, 9 ianuarie a.c., generalul-maior Richard Shirreff a ținut ca, la încheierea mandatului său în funcția de comandant al Diviziei Multinaționale de Sud-Est din Irak, să își ia rămas bun de la militarii români din Batalionul 811 Infanterie „Dragonii Transilvani”, dislocați în Camp Dracula, de la Tallil.

„Am știut întotdeauna că batalionul românesc oferă diviziei britanice siguranța de care este nevoie în flancul de nord-vest. Vă mulțumesc pentru modul cum știți să vă faceți datoria și pentru faptul că, atunci când a fost mai greu, voi, românii, ați sărit în ajutor”, a declarat generalul Shirreff, evocând sprijinul acordat recent britanicilor de către o subunitate românească de intervenție rapidă.

Comandantul batalionului, locotenent-colonel Tudorel Dragonici, l-a informat pe generalul Shirreff despre executarea misiunilor în aria de responsabilitate în contextul ultimelor evenimente din Irak.

Generalul britanic a vizitat tabăra Dragonilor Transilvani și a rămas plăcut impresionat de efortul depus, cu sprijinul logistic al partenerilor americani, pentru reamenajarea acesteia la scurt timp după ce a fost preluată de la brigada italiană.

Oaspeții au luat masa de prânz împreună cu militarii români și și-au exprimat dorința de a-i reîntâlni și la ei acasă, în inima Transilvaniei.Biroul de Presă al Ministerului Apărării