Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cristina Dumitrescu

 


Comunicat nr. 12


Ministrul Apărării, Sorin Frunzăverde, invitat al Colegiului Național de Apărare


Ministrul Apărării, Sorin Frunzăverde, a susținut, joi, 18 ianuarie 2007, o prelegere cursanților seriei a XVII-a a cursului principal al Colegiului Național de Apărare.

În context, ministrul Sorin Frunzăverde a ținut să sublinieze că integrarea României în Alianța Nord-Atlantică și Uniunea Europeană nu se finalizează odată cu intrarea în cele două organizații și că România trebuie să asigure bugetul necesar îndeplinirii angajamentelor asumate. Pentru anul în curs autoritățile române au reușit să asigure pentru Apărare un buget de 2,2 miliarde de Euro, care reprezintă 2,05 la sută din Produsul Intern Brut.

În altă ordine de idei, ministrul apărării a apreciat rolul deosebit pe care Colegiul Național de Apărare îl are în formarea viitorilor lideri militari și civili cu responsabilități in domeniul securității naționale a României, insistând asupra necesității îmbunătățirii selecției candidaților care doresc să urmeze cursurile Colegiului Național de Apărare.

Menționăm că această instituție de învățământ a fost înființată în 1992 pentru a asigura perfecționarea pregătirii generale și de specialitate în domeniul apărării și securității naționale a personalului militar și civil din sistemul de securitate națională.Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării