Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Capitan-comandor Tiberiu Fratila

 


Comunicat nr. 205


COMUNICAT


Vineri, 4 iulie a.c., domnul Sorin Encutescu, secretar de stat si sef al Departamentului pentru Relatii cu Parlamentul, Armonizare Legislativa si Relatii Publice, a participat, la sediul ING Bank din Bucuresti, la semnarea protocolului de colaborare dintre Romanian Development and Communication UK Ltd. si ING Bank.

Protocolul prevede finantarea prin credite ipotecare a locuintelor ce vor fi construite de Romanian Development and Communication in cadrul programului initiat de M.Ap.N. Programul are in vedere construirea a circa 1000 de locuinte pe an, pentru urmatorii 10 ani, care vor putea fi cumparate de personalul M.Ap.N., in conditii speciale de finantare prin credite ipotecare. Aceasta se va realiza prin intermediul unei oferte speciale a ING Bank, constand in trei tipuri de credite, dintre care doua in lei si unul in valuta, adaptate la specificul si nevoile acestui proiect. “Prin acest proiect, ING Bank continua politica sa de promovare a creditelor in lei, pentru a proteja clientii impotriva riscului valutar”, a explicat Paul Prodan, director executiv Retail Banking al ING Bank.

Creditele ipotecare oferite de ING Bank personalului M.Ap.N. fac parte dintr-un pachet mai amplu de servicii, destinat sa raspunda unei diversitati de nevoi financiare: cont curent ING; card de debit Visa Clasic in lei; descoperit de cont echivalent cu un salariu lunar net; asigurare de viata ING Nederlanden pe durata creditului ipotecar.

“Semnarea acestui protocol o vedem ca o etapa importanta in aducerea, alaturi de alti parteneri ce contribuie la realizarea proiectului, a componentei financiare, in mod specific cea a creditului ipotecar. Ma bucur ca ING Bank a inteles specificul acestui program si ca a facut o oferta foarte buna pentru personalul Ministerului Apararii Nationale, care in acest fel va putea sa achizitioneze locuinte in conditii avantajoase”, a declarat secretarul de stat Sorin Encutescu.

Pentru a asigura buna desfasurare a proiectului, o echipa de consultanti financiari pentru credite ipotecare ai ING Bank va fi localizata intr-un spatiu al armatei in vederea acordarii de consultanta specializata personalului M.Ap.N.

Se preconizeaza ca semnarea primelor contracte de credit sa aiba loc la inceputul lunii septembrie a.c.Biroul de Presa al M.Ap.N.