Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 20


Batalionul 495 Infanterie pleacă în Irak


Vineri, 26 ianuarie a.c., începând cu ora 11.00, în cazarma Batalionului 495 Infanterie „Căpitan Ștefan Șoverth” va avea loc ceremonialul prilejuit de plecarea militarilor acestei unități în misiunea “IRAQI FREEDOM” din Irak.

La festivitate vor participa reprezentanți ai conducerii Ministerului Apărării și instituțiilor statului, precum și membri ai familiilor militarilor.

Batalionul 495 Infanterie „Căpitan Ștefan Șoverth” înlocuiește Batalionul 811 Infanterie din Dej „Dragonii Transilvani”, care participă la misiune, în teatrul de operații irakian, din luna august 2006.

Militarii români acționează în cadrul Diviziei Multinaționale de Sud-Est, participând la crearea unui climat de pace și stabilitate în Irak.

Pentru jurnaliștii care doresc să ia parte la ceremonial va fi pus la dispoziție un autobuz care va pleca vineri, 26 ianuarie, la ora 10.00, de la sediul Ministerului Apărării (Punctul de Control nr. 3, acces dinspre Hotel Marriott).

Informații suplimentare pot fi obținute de la căpitanul Pavel Petrea, telefon 0722 668676.Biroul de Presă al Ministerului Apărării