Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. Sorin Sava

 


Comunicat nr. 211


COMUNICAT


George Cristian Maior, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare, a participat luni, 7 iulie a.c., la ceremonia retragerii generalului Tommy R. Franks și a predării comenzii Comandamentului Central al Statelor Unite ale Americii (USCENTCOM) către noul comandant, generalul John P. Abizaid.

Cu ocazia recepției ce a precedat ceremonialul predării-primirii comenzii, domnul secretar de stat Maior i-a mulțumit generalului Tommy R. Franks pentru sprijinul consistent acordat de către acesta cu prilejul participării militarilor români în misiunile dificile din Afganistan și Irak. La rândul său, generalul Tommy R. Franks și-a arătat satisfacția pentru contribuția României, în calitate de aliat al Statelor Unite ale Americii, la aceste operațiuni.

George Cristian Maior l-a felicitat pe noul comandant al USCENTCOM, generalul John P. Abizaid, menționând angajamentul țării noastre și pe viitor în sprijinul forței de stabilizare în Irak.

Alături de secretarul de stat Donald Rumsfeld, la acest eveniment desfășurat la “Saint Pete Arena” din Tampa, Florida, au fost prezenți personalități politice și comandanți militari americani, precum și miniștri ai apărării, șefi ai statelor majore și ambasadori acreditați la Washington din statele partenere.Dep. Integrare Euroatlantica
si Politica de Aparare