Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Gelaledin Nezir

 


Comunicat nr. 212


COMUNICAT


Joi, 10 iulie a.c., la sediul Ministerului Apararii Nationale, in prezenta sefului Statului Major General al Armatei Romāniei, general dr. Mihail POPESCU, si a atasatului militar al Frantei la Bucuresti, colonel Jean-Pierre FONTAINE, va fi inaugurat un nou laborator de invatare a limbii franceze, destinat perfectionarii in domeniul limbilor straine.

Amenajat cu sprijinul armatei franceze, laboratorul este structurat in formula optima pentru invatarea unei limbi straine in sistem informatizat (14 posturi de lucru). Complexitatea sistemului il recomanda pentru a fi utilizat cu precadere la grupele de cursanti avansati in cunoasterea limbii franceze si care au, totodata, abilitati in lucrul cu calculatorul. Din constructie, se constituie ca entitate de sine statatoare, nefiind racordat la un alt sistem exterior si dispune de posibilitati de extindere la nevoie, in sensul maririi numarului de posturi la mai mult de 14.

Conceput in vederea realizarii dialogului in sistem “invatare la distanta”, fara a necesita contactul vizual cu profesorul, reteaua dispune de variante multiple pentru urmarirea lucrului individual al cursantilor si de posibilitatea interconectarii cu dispozitive audio-video (casetofon, radio, televizor, DVD etc.)Compartimentul Relatii Publice
al Statului Major General