Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: maior Renato Nadolu

 


Comunicat nr. 78


Șeful Statului Major al Forțelor Terestre, în dialog cu cu atașații militari


Vineri, 23 martie a.c., șeful Statului Major al Forțelor Terestre, general-locotenent dr. Teodor Frunzeti, s-a întâlnit cu atașații apărării, militari, aero și navali străini acreditați în România.

Activitatea a avut drept scop prezentarea priorităților Forțelor Terestre pentru anul 2007, a stadiului operaționalizării forțelor, programelor de modernizare și înzestrare aflate în derulare, precum și participarea la misiunile internaționale.

Creșterea stării de operativitate a forțelor și a capabilităților trupelor din teatrele de operații, optimizarea comenzii și controlului, îmbunătățirea condițiilor de muncă și viață pentru militari, precum și cheltuirea eficientă a banului public sunt câteva din prioritățile acestui an în Forțele Terestre.

Șeful Statului Major al Forțelor Terestre a remarcat excelenta cooperare dintre trupele române și partenerii noștri din teatrele de operații din Afganistan, Irak și Balcanii de Vest, subliniind faptul că “această cooperare este deosebită și în ceea ce privește exercițiile de instruire în comun, unul din obiectivele Forțelor Terestre în acest an fiind acela de a intensifica activitățile de instruire a comandamentelor și a trupelor”.

De asemenea, generalul Frunzeti și-a exprimat speranța că Forțele Terestre vor continua excelentele relații de colaborare cu atașații apărării, militari, aero și navali străini acreditați în România, contribuind astfel la dezvoltarea relațiilor militare cu aceste state.

Au mai fost discutate subiecte referitoare la măsurile ce vor fi luate pentru îmbunătățirea condițiilor de viață și de muncă pentru militari, redimensionarea forțelor în teatrele de operații, sistemul de recrutare a militarilor voluntari și stadiul procesului de transformare a Forțelor Terestre.
Compartimentul Relatii Publice
al S.M.F.T.