Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 95


Accident în Irak


Pe timpul desfășurării unei misiuni de patrulare, executată în cursul zilei de sâmbătă, 14 aprilie, de militarii Batalionului 495 Infanterie, în regiunea Dhi Qar din Irak, un transportor amfibiu blindat a ieșit de pe carosabil și s-a răsturnat, la aproximativ 25 km NV de Tallil.

În urma accidentului, patru din cei șase militari aflați în transportor au fost răniți: plutonierul Victor Cornel Giuseppi Petrilă, plutonierul Alexandru Toma Petre, caporalul Iacob Valentin Muscă și fruntașul Dan Daniel Porumb.

La fața locului s-a deplasat o echipă americană de evacuare medicală (MEDEVAC), care le-a acordat primul ajutor militarilor răniți și i-a transportat de urgență la spitalul din baza americană, Camp Adder, de la Tallil. Ulterior, ultimii trei dintre militarii răniți au fost transportați la Spitalul American Ballad, de lângă Bagdad, pentru investigații suplimentare.

O comisie condusă de locțiitorul comandantului batalionului investighează circumstanțele producerii accidentului.Biroul de Presă al Ministerului Apărării