Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 96


Precizări despre starea militarilor români răniți în Irak


Referitor la starea medicală a celor patru militari, din Batalionul 495 Infanterie, răniți în accidentul de sâmbătă, 14 aprilie, pe timpul unei misiuni de patrulare:

Militarul Dan Daniel Porumb a fost transportat, în această dimineață, cu o aeronavă a coaliției multinaționale, la spitalul Landsthul, Baza Americană Ramstein, din Germania unde va fi supus unor investigații de specialitate la nivelul coloanei vertebrale.

Alți doi militari români care au fost răniți în accident se află, în continuare, internați la Spitalul American Ballad, de lângă Bagdad. Plutonierul Alexandru Toma Petre a suferit o fractură la umărul stâng, iar caporalul Iacob Valentin Muscă un traumatism toracic ușor. Cei doi militari urmează să revină în baza Tallil în cursul săptămânii viitoare.

Plutonierul Victor Cornel Giuseppi Petrilă care a suferit contuzii ușoare a fost ținut sub supraveghere medicală la spitalul bazei din Tallil, iar în această dimineață a revenit în tabăra „Dracula”.

Ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu a discutat în cursul dimineții de duminică, 15 aprilie cu conducerea Batalionului 495 Infanterie dislocat la Tallil și a fost asigurat că toți cei implicați în accident au parte de cea mai bună și competentă îngrijire medicală.Biroul de Presă al Ministerului Apărării