Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. Alice Moldovan

 


Comunicat nr. 98


Vizita Șefului Apărării din Estonia în România


În perioada 16-18 aprilie a.c., general-maior Ants LAANEOTS, șeful Apărării din Estonia, se va afla în vizită oficială în România, însoțit de o delegație militară, la invitația omologului său, amiral dr. Gheorghe Marin, șeful Statului Major General.

În cadrul discuțiilor, cei doi oficiali se vor referi la stadiul colaborării dintre armatele Estoniei și României, precum și la modalitățile de întărire și dezvoltare a relațiilor militare bilaterale.

De asemenea, pe durata întâlnirii, partea română va face cunoscute lecțiile învățate în urma participării la misiuni internaționale în teatrele de operații din Irak și Afganistan, și va prezenta aspecte referitoare la participarea Armatei României la Forța de Reacție Rapidă a NATO și la Grupurile de Luptă ale Uniunii Europene. Alte subiecte de pe agenda convorbirilor sunt procesul de reformă și modernizare al Armatei României și cooperarea militară regională.

Programul vizitei generalului Laaneots în România cuprinde, de asemenea, vizite la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” și la Batalionul 21 Vânători de Munte.Secția informare și relații publice a Statului Major General