Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. Sorin Sava

 


Comunicat nr. 218


COMUNICAT


George Cristian Maior, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare, participă luni, 14 iulie a.c., la ceremonia de deschidere a Exercițiului Multinațional de Comandă și Stat Major “Peace Shield-2003”(Scutul Păcii), care are loc la Yavoriv (Ucraina), în cadrul Centrului Parteneriatului pentru Pace (PfP) de pregătire Interarme al Comandamentului Operațional de Vest.

Organizat de Comandamentul Armatei Americane din Europa (USEUCOM) în spiritul NATO PfP, exercițiul este condus de Comandamentul Forțelor Terestre ale SUA din Europa (USAREUR), pe baza parteneriatului dintre armata Ucrainei și Garda Națională a Statului California/SUA.

Exercițiul Multinațional de Comandă și Stat Major “Peace Shield-2003” are două componente de bază: exercițiul asistat de calculator - Computer Assisted Exercise (CAX), și exercițiul de pregătire în teren - Field Training Exercise (FTX).

În cadrul exercițiului, România participă alături de cele 22 de state membre NATO și partenere NATO (PfP), cu 14 militari (13 ofițeri și 1 subofițer) la secțiunea asistată de calculator.Dep. Integrare Euroatlantica
si Politica de Aparare