Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cristina Dumitrescu

 


Comunicat nr. 117


Ministrul apărării, la expoziția „BLACK SEA DEFENCE AND AEROSPACE – BSDA 2007”


Ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, a participat astăzi, 24 aprilie, la inaugurarea expoziției de tehnică militară „BLACK SEA DEFENCE AND AEROSPACE – BSDA 2007”, organizată la București, cu sprijinul Ministerului Apărării.

În discursul său, Teodor Meleșcanu a subliniat că „în contextul schimbărilor rapide care au loc la nivel mondial și regional, industria de apărare se confruntă cu multiple aspecte legate de securitate, fapt ce impune realizarea de parteneriate reale între țările implicate, inclusiv în domeniul dotării forțelor terestre, navale și aeriene”.

Ministrul apărării a apreciat participarea la eveniment a unor firme de prestigiu, producătoare de tehnică militară de ultimă generație, și a susținut necesitatea cooperării țărilor din Regiunea Mării Negre pentru asigurarea stabilității și dezvoltării democratice a acestei zone.

Însoțit de șeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, și de secretarul de stat, Corneliu Dobrițoiu, ministrul Teodor Meleșcanu a vizitat standurile expoziției, deschise la ROMAERO – Băneasa, în perioada 24-27 aprilie.

Expoziția reunește peste 165 de firme din 20 de țări, producătoare de tehnică militară de nivel înalt, pentru aviația civilă, apărarea aeriană, terestră și maritimă.Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării